Gården

Ett stenrike

Småland är en del av Sverige med främst gårdar av mindre storlek, ett varierat landskap bestående av betesmark, skogar och sjöar. Men också mycket sten som försvårat jordbruket och bidragit till landskapets egenart. Här finns de bönder som både tvingats till, och vill samspela med moder jord.

Gårdens ekologiska produktion är inriktad på köttdjur och skog, och i vår affärstanke ligger en omsorg om att hålla landskapet öppet, friskt och attraktivt.

 

Här finns stora möjligheter att hitta ditt eget smultronställe, det finns gott om plats i vår vackra natur. Den svenska allemansrätten ger unika möjligheter att komma naturen nära och kanske se de vilda djuren eller åtminstone deras spår.

Vill du absolut få se älg är ett tips att besöka älgparken vid Hagens camping, Vrigstad 15 km härifrån.

Grillplats vid sjön

 

Köttdjur betar utanför stugknuten. De är våra landskapsvårdare

 

Lusthuset vid sjön ger skydd mot kall vind

Den lilla sjön vid Harabygget i kvällssol

Var rädd om naturen

Den svenska allemansrätten är en förmån, som ger möjlighet för alla att vistas i naturen men med ansvar.

 

Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller sitter på en sten och tänker. Allemansrätten är en unik möjlighet för oss alla att röra oss fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra./Naturvårdsverket

Information om allemansrätten

Leif & Carina Henriksson, Björnskog Västergård 1, 576 92 Sävsjö, Sweden Tel. +46(0)704563947

email: bjornskog@gmail.com leif@bjornskog.se

Copyright © All Rights Reserved